Fifty lessons

By | May 28, 2009

Enige tijd geleden bevond ik me op het vliegveld in Dallas/Fort Worth waar ik me op maakte voor een terugreis richting Nederland. Voor de verandering was ik 3 uur voor vertrek aanwezig en had voldoende tijd om nog even te ontspannen. Na alle fastfood tentjes te hebben getest en de cholesterol weer op peil te hebben gebracht begaf ik me naar ‘Terminal E’ vanwaar m’n vlucht naar Atlanta zou vertrekken. Ik plof op een van de grijs-grauwe bankjes neer en heb uitzicht op een van de meest sobere kiosken ooit gezien. Na 30 minuten  te hebben gezeten merk ik behoefte aan een blikje coke en besluit m’n laatste $ 15 dollar te spenderen bij de –naar mijn beleving- afzichtelijke kiosk. Ik loop de kiosk in en loop tegen een rek op die werkelijk uitpuilt van kleine boekjes. In een oogopslag zie ik dat er op alle boekjes ‘Harvard Business Press’ staat. Dit wekt interesse en ik besluit de boekjes eens nader te bekijken. Ik stuit op zware onderwerpen ben verbaasd over het feit dat die onderwerpen in nog geen 100 pagina’s worden toegelicht. Ik besluit ‘Managing Conflict’ te pakken en reken af.

 Ik kan uitgebreid schrijven over het boekje wat ik heb gelezen maar ik houd het liever kort en bondig zoals Harvard Business Press dit doet. De fifty lesson reeks vind ik geweldig. Voor nog geen $10,- krijg je 5 complexe situaties voorgeschoteld –die berusten op waarheid- die ieder wordt beëindigd met ‘takeaways’. Voor iedere ondernemer/manager die wil reflecteren maar weinig tijd tot zijn of haar beschikking heeft raad ik om een boek te lezen uit deze reeks. Geen langdradige stof maar korte schetsen en beknopte aandachtspunten. Helaas heb ik deze reeks uitgaven nog niet in Nederland aangetroffen maar gelukkig bestaat er internet. De reeks is te vinden via http://lessonslearned.fiftylessons.com/.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.